Bodrum - Hisarönü Körfezi - Simi Adası - Bodrum mavi yolculuk tur programı
Rota detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.
Rotadan Resimler
Rota Detayları
Bodrum - Hisarönü Körfezi - Simi Adası - Bodrum mavi yolculuk tur programı
1.Gün - Bodrum
Yat’a adımınızı attığınız anda yat kaptanı ve personelleri ile tanıştırma ve mavi tur hakkında bilgi verme adına “ HoÅŸgeldin Kokteyl’i” gerçekleÅŸtirilecek. AkÅŸam yemeÄŸi ve gecelemenin Bodrum Limanı’nda yapılmasının ardından yolculuk baÅŸlayacak.
Avrupa’nın en iyi deniz gezisi alanı olmaya layık görülmüÅŸ bir yarımada olan Bodrum deniz yolculuklarının vazgeçilmez duraklarından. Berrak yapıdaki suları, mavi gökyüzü ve müsait demirleme alanlarıyla misafirlerine pek çok anlamda çeÅŸitlilik sunan bir nokta. Sahil ÅŸeridinde bulunan yerleÅŸim yerlerinden tutun da köylerine varıncaya kadar doÄŸal dokunun bozulmadığı Bodrum misafirlerine doÄŸanın tüm imkanlarını sunuyor.
Güney batı Ege Bölgesinde yer alan MuÄŸla ÅŸehrinin bir liman kenti olan Bodrum geçmiÅŸ itibariyle antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Pek çok medeniyete tanıklık etmiÅŸ olan yarımadanın “ Karya - Halikarnas” ismiyle antik dönemlere damgasını vurduÄŸunu duyuyoruz. Dünya’nın yedi harikasından biri olma ünvanına layık görülmüÅŸ olan Bodrum’un ülkemizde olduÄŸu kadar dünya genelinde de markalaÅŸmış bir bölge olması binlerce insanın akınına uÄŸramasına neden olmakta. Üzerinde barındırdığı Bodrum Kalesi’ne çıkarak tepeden görüÅŸün tadını çıkarabileceÄŸiniz, kültürel festivallerle doyasıya eÄŸlenebileceÄŸiniz bir nokta.
2. Gün - Ada BoÄŸazı, Mersincik Koyu
İsmini “Akvaryum” kelimesinden alan Ada BoÄŸazı berrak suları ile bu ismi almaya hak kazanmıştır. Çıplak gözle denize baktığınızda 30 metre kadar derinliÄŸi rahat bir ÅŸekilde görebileceÄŸiniz bir temizliÄŸe sahip olan suyunda yüzmenin tadını çıkarmanız mümkün. Batı ucunda bulunan ufak koyları, berrak suları mükemmel bir tatil ziyafetine davetiye çıkarmakta. DiÄŸer yunanistan yat turları rotlarını linkten görebilirsiniz.
3. Gün - Knidos, Aktur Koyu
Yapılacak kahvaltının ardından mavi tur programı ve gulet hakkında bilgilendirildikten sonra Knidos’a doÄŸru demir alacaksınız.
Anadolu’da görkemli bir antik kent olma özelliÄŸi ile nam salmış olan Knidos Datça yarımadasındaki ilk yerleÅŸim yeri olarak bilinir. Yarımadanın doÄŸusunda yer alan Knidos oldukça görkemli kalıntılara, eÅŸi benzeri bulunmaz bir güzelliÄŸe sahiptir. Antik kent limanının yanında bir tiyatro yer almakta. Limana doÄŸru yürüdüÄŸünüzde Bizans dönemlerinde inÅŸa edilmiÅŸ olan iki kilise kalıntısı ile karşılaÅŸacaksınız. 1960’lı yıllardan bu yana arkeolojik kazılara ev sahipliÄŸi yapan Knidos Tanrıça Afrodit’in kutsal tapınağıdır. DoÄŸal güzellikleriyle önemli bir cazibe merkezi haline gelmiÅŸ olan Knidos ziyaretçilerini etkileyici bir yapıya sahip.
Çam aÄŸaçlarıyla dolu olan Aktur Koyu oksijen bakımından oldukça nitelikli bir yapıya sahip. Koyda bulunan oksijeni en derinlerde hissedecek, rahatladığınızı hissedeceksiniz. Türkiye’nin en güzel koyu olarak anılan Aktur Koyu sımsıcak bir turizm merkezidir. Birbirlerine 4 km uzaklıkta bulunan Datça ve Karacabük ismiyle iki bölümden oluÅŸmakta.
AkÅŸam yemeÄŸi ve geceleme Aktur’da.
4. Gün - Selimiye Koyu, Orhaniye Koyu, Bozburun
MuÄŸla Marmaris’te bulunan Selimiye Koyu Hisarönünün incilerinden biridir. Eski ismiyle “Hydas” gün batımında eÅŸsiz bir manzarayı seyretme imkanı vermekte. Denizin arasında kaybolup giden görüntüsüyle insanı derinden etkilemekte. Kökeni antik kentlere kadar uzanan kalıntıları barındıran Selimiye Koyu bölgenin en yüksek tepelerinden biri olma özelliÄŸine sahiptir. Selimiye’nin ardından Sarıkaya ve Kızılköy AÅŸarkale Mahallesi yüksek tepeler olarak ardından gelmekte. Helenistik dönemlerden bugünlere kadar ulaÅŸmayı baÅŸarmış kale kalıntıları ile geçmiÅŸlere dönerek tarihi her anlamda hissedeceksiniz. Helenistik dönem özellikleri nedeniyle yabancı turistlerinde ilgisini çekmiÅŸ olan Selimiye görmeniz gereken yerler : İzleme kulesi, deniz feneri, manastır ve bir tiyatro.
Mavi yolculuk için çıkan teknelerin uÄŸrak mekanı olan Selimiye pek çok arkeolojik kazı araÅŸtırmasına konu olmuÅŸtur. Amerikan sualtı arkeologları ve bilim insanlarının yaptığı araÅŸtırmalara ev sahipliÄŸi yapmış olan Selimiye’de bulunan kalıntılar ÅŸu an Bodrum Sualtı Müzesi’nde sergilenmektedir. Selimiye - Hisarönü - Orhaniye üçlüsünün vazgeçilmez alanlarından biri olan Selimiye Koyu denizinin temizliÄŸi, bol miktarda balığı, sebzesi, meyvesi, zeytin aÄŸaçları, daÄŸları, temiz havası, kekik kokusuyla misafirlerine bambaÅŸka vakitler geçirtmeyi çok iyi biliyor.
Derin yapıdaki denizi, Kızkumu Plajı ile deniz severlerin uÄŸrak mekanı haline gelmiÅŸ olan Orhaniye Koyu misafirlerine eÅŸsiz bir seyir keyfi sunuyor ve göze hitap ediyor. Büyük teknelerin dahi rahatlıkla yanaÅŸabileceÄŸi Orhaniye eÅŸsiz bir gezi deneyimi sunmakta.
Sünger iÅŸleri ve gulet yat inÅŸa sektörü ile ön plana çıkmayı baÅŸarmış olan Bozburun en iyi kereste ve tekne ustalarını bünyesinde barındırır. Sektörde öncü markaların bu bölgede bulunan ustaları iÅŸe aldıkları ve bu kiÅŸilerle çalışmak istediÄŸi görülür. Gulet ve yat üretim endüstrileri ile ismini tüm dünyaya duyurmayı baÅŸarmış olan Bozburun önemli bir cazibe merkezi.
5. Gün - Simi Adası
Yunanistan’da en güzel liman olma özelliÄŸi ile bilinen Simi Adası Yunanlarında deÄŸer verdiÄŸi bir ada. Yunanistan’ın en müreffeh alanlarından biri olarak kabul edilen adadan yükselen evler sizleri eskilere alıp götürecek. Restore iÅŸlemine tabi tutulan eski evlerin ÅŸirin görüntüsü eski dönemleri tebessümle hatırlamanızı saÄŸlayacaktır.
6. Gün - Datça, Palamutbükü
Dorlar tarafından kurulduÄŸu bilinen Datça yarımadası Ege ve Akdeniz arası bir konumda bulunmaktadır. Knidos antik kenti Karya’ya 38 kilometre mesafede bulunan Datça Strabo tarafından tanımlanan ifadeye göre “ Tanrıça Afrodit için en güzel yarımadada inÅŸa edilmiÅŸ ÅŸehir” olma niteliÄŸi taşımakta. 500 yıldan daha fazla süre önce İspanyol Korsanların cüzzam hastalarını terk edip gittiÄŸi yarımada Datça yarımadasıdır. O dönemde yarımadanın cüzzam hastalarına ÅŸifa verdiÄŸine inanılmakta. Datça Limanı’nda yapacağınız yürüyüÅŸten inanılmaz keyif alacaksınız.
Datça’nın ardından akÅŸam yemeÄŸi ve geceleme için Palamutbükü’ne doÄŸru yolculuÄŸa çıkılır.
Datça yarımadasında bulunan plajların en güzellerini barındırmasıyla bilinen Palamutbükü küç plajlarıyla tanınır. Sessiz, huzurlu atmosferiyle tüm bir yılın yorgunluÄŸunu bir anda üstünüzden atabileceÄŸiniz nefis alanlardan bir tanesi. Yarımadanın ucunda yer alan Palamutbükü Knidos antik kenti kalıntılarını barındırır. Kristal berraklığına sahip sularıyla insanın iÅŸtahını kabartan denizinde büyük bir keyifle yüzecek harika vakitler geçireceksiniz. TemizliÄŸinden dolayı denizin dibini rahatlıkla görebileceÄŸiniz berrak sulara sahip. Güler yüzlü, sıcakkanlı insanlarıyla insana adeta moral aşılayan Palamutbükü kendi çapında küçük bir cennet güzelliÄŸine sahip. Sıcak, dost canlısı insanlarıyla tanışma fırsatı bulacağınız Palamutbükü muazzam bir doÄŸa güzelliÄŸine sahip. Barış, huzur ve mutluluÄŸun simgesi olma yolunda ilerlemekte.
7. Gün - Kisebükü (Alakışla Bükü), Karaada
Orak Adasına 5 km uzaklıkta bulunan Kibebükü ismini Bizans döneminden kalma kilise kalıntılarından almıştır. Kuzey bölümleri daÄŸlarla çevrili olan koyun batı rüzgarları etkisi altında olduÄŸu bilinmekte. Kisebükü’nde karşılaÅŸacağınız kalıntıları dikkatlice incelemelisiniz. Kalıntılar arasında; Yalıköyü, Akarca, Çatal, yazlık, hamam, sarnıç ve kilise kalıntılarını mutlaka görmelisiniz. SoÄŸuk suyu ile meÅŸhur olan Kisebükü’nde yazın sıcağında ferahlama imkanına sahipsiniz. Işıl ışıl parlayan kumsallarında vakit geçirmekten büyük haz alacak ve her yıl gelmek isteyeceksiniz.
Bodrum’dan 5 km kadar uzaklıkta bulunan Karaada kükürtlü su ve çamur banyoları ile bilinir. Bu bölümlerinin iyileÅŸtirici gücü güzellik ve saÄŸlığı yenileyici etkileriyle markalaÅŸmış Karaada 29-32 derecelik sıcaklığa sahiptir. Denize boÅŸalan sıcak sularına mutlaka girmeli vücudunuza faydalı olabilecek bu etkinliÄŸi yapmalısınız.
AkÅŸam yemeÄŸi ve geceleme Bodrum Limanı’nda yapılacak.
8. Gün - Bodrum
Kahvaltının tamamlanmasının ardından saat 10.30’da turumuz sona ermekte.