Göcek - Bodrum - Göcek mavi yolculuk tur programı

Rota detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Rotadan Resimler


Kadırga Koyu

Bozukkale

Ekincik Körfezi

Mersincik Koyu

Aktur Koyu

Knidos

Hamam Koyu

Yassıca Adası

Selimiye Koyu

Tersane Adası

Datça

Sarsala Koyu

Rota Detayları

Göcek - Bodrum - Göcek mavi yolculuk tur programı

1'inci Gün Göcek

Yat ilk girdiÄŸiniz anda sizi kaptan ve yat personelleri karşılıyor. Karşılamadan sonra mavi tur hakkında bilgi edinmeniz amaçlı sizlere ''HoÅŸgeldin Koktely'i'' adında bilgi seansı veriliyor.
Türkiye'nin turkuaz kıyısında ve en uç kısmında bulunan Göcek, Dalaman Uluslararası Havalimanına sadece 30 dakika uzaklıktadır. Göcek'in tepesine çıktıktan sonra 12 adet adayı ve körfezin kuytu güzelliklerini rahatlıkla görebilirsiniz. Göcek yatçılık merkezi olduÄŸu için yatçılıkla ünlünen bir adadır. Son zamanlarda popülerleÅŸerek Türkiye'nin ve Dünya'nın önemli yatçılık merkezlerinden bir tanesi haline gelmiÅŸtir. Marina çevresinde yürüyüÅŸ yaparak buraya demir atan yatları, tekneleri izleyebilirsiniz. Deniz kıyısında eÄŸlence amaçlı bir çok bar bulunuyor ve size en özel yemekleri sunabilecek bir çok restaurant bulunuyor. DiÄŸer türkiye yat turları rotlarını linkten görebilirsiniz.

2'inci Gün - Tersane Adası, AÄŸa Limanı

Tersane adasının bilinen diÄŸer adı Telandria'dır. Fethiye körfezinin en büyük ve en geniÅŸ adaların bir tanesidir. Yaz aylarında aktif olarak kullanılan bu adanın doÄŸu tarafı ÅŸiddetli rüzgarlara karşı kapalı ve korunaklı bir yapıya sahiptir fakat batı tarafında ÅŸiddetli rüzgarların olması nedeniyle kullanıma kapalıdır. Batı tarafında demirleme iÅŸlemlerinizi yapabilirsiniz. Karadan ve denizden görebileceÄŸiniz bir çok antik ev kalıntısı bulunmaktadır. Bizans döneminde Fethiye'nin en güvenilir adalarından bir tanesi seçilmiÅŸtir. 1922 yılında yapılan Lozan antlaÅŸması sonrasında bir çok vatandaÅŸ buradan göç etmek zorunda kalmıştır. 
AÄŸa limanı ikiz koylardan oluÅŸmaktadır ve burada bir çok yatın, teknenin demirlediÄŸini görebilirsiniz.  Yüzmek için, balık tutmak için veya yürüyüÅŸ yapmak için gayet ideal bir yerdir.

3'üncü Gün - Ekincik Körfezi, Dalyan

Ekincik'in nefes kesen bir güzelliÄŸi bulunuyor ve içerisinde bozulmamış bir çok doÄŸa harikasını görebilirsiniz. DiÄŸer adalara ve koylara göre burası daha sakin bir yapıya sahiptir ve daha az kalabalıktır. Yakınında bulunan plaj güzel ve sakindir. Plajın 2 km uzaklığında bulunan bir liman vardır.  Tekneler bu limanı kullanarak Dalyan'a hareket ederler. Ekincik'in manzarası gerçekten harikuladedir ve içerisinde bir çok yerel yaban hayatı gözlemleyebilirsiniz. DiÄŸer koylara ve adalara göre içerisinde çok az su sporu tesisi bulunmaktadır. Ekincik daha çok yerel dükkanlara ve restaurantlara yer verir. Gece hayatını burada yaÅŸamak hiçte iyi bir fikir deÄŸildir. Ekincik'in bir kaç dakika uzaklığında Sultaniye kaplıcaları bulunuyor. Bu kaplıcalaın rivayete göre tedavi edici bir özelliÄŸe sahip olduÄŸu söylenmektedir. Sultaniye kaplıcaları, KöyceÄŸiz gölünün güney batı tarafında yer alıyor. Burası Roma döneminden beri kullanılmaktadır. Ayrıca tatilde olmanın gerginliÄŸini buraya gelerek iyi bir ÅŸekilde atlatabilirsiniz. Lüks ve rahatlatıcı bir etkisi vardır.

4'üncü Gün - Bozukkale (Loryma), Bozburun

Bozukkale, Türkiye'nin antik kentidir ve tarihi M.Ö 10. yüzyıla dayanmaktadır. İçerisinde dikdörtgen desenli kale duvarları bulunmaktadır ve bu duvarlar toplamda 9 adettir. Bir tanesi bozuk ve bozulmuÅŸ bir yapıya sahip olduÄŸu için buranın adı Bozukkale olarak söylenmiÅŸtir. 
Bozukkala, İngiliz donanmaları tarafından kullanılan gezi alanıydı. Åžimdilerdeyse Bozukkale sahil adası olarak kullanılıyor. CoÄŸrafi konumu ve dar bir liman olduÄŸu için Atina'dan gelen gemiler burayı tercih etmiÅŸtir. M.Ö 395 yılında Atinalı'lar tarafından savaÅŸ hazırlıkları için kullanılmıştır. 
Bozburun'da sünger iÅŸleri ve gulet yat imalatı iÅŸleri oldukça popülerdir. Dünya'nın en saÄŸlam ve güzel gulet tekneleri burada görebilirsiniz. Aynı zamanda en iyi keresteler ve en iyi ustalarda burada bulunmaktadır. Bir çok firma buradan kendisine gulet yat inÅŸaa eden usta almaktadır. Burada gulet ve yat üretimi çok fazla popüler olduÄŸu için önemli bir turizm merkezidir. 

5'inci Gün - Datça

Datça, Ege adasının ve İyonya'nın güney kıyısında yer alan Dorlar tarafına kurulmuÅŸtur. Bu ada Ege denizi ve Akdeniz arasında yer alıyor. Adanın sonuna yaklaÅŸtıkça Knidos adası kendisi göstermektedir. Yaklaşık 500 yıl önce buraya İspanyol korsanlarını ölüme terketmiÅŸlerdir fakat onlar ölmek yerine burada daha fazla iyileÅŸmiÅŸlerdir. Datça limanına giderek sakin bir yürüyüÅŸ yapabilirsiniz.

6'ıncı Gün - Knidos, Orak Adası

Knidos, Anadolu'nun en görkemli yerlerinden bir tanesidir ve mutlaka ziyaret etmeniz gerekir. Datça'nın doÄŸu tarafında bulunan Knidos'un içerisinde bir çok tarihi kalıntıyı ve eÅŸsiz güzelliÄŸi bulabilirsiniz. Bu antik kentin hemen yanında bir tiyatro bulunuyor. Limandan ileriye doÄŸru giderseniz karşınıza Bizans döneminden kalma bir kilise çıkacaktır. Knidos'ta 1960 yılından bu yana arkeolojik kazılar yapılmaktadır. Demeter heykeli, limanı koruyan aslan heykelleri ÅŸuanda British Museum'da yer almaktadır. İçerisinde bulundurduÄŸu nekropol, liman ve Afrodit tapınağı sayesinde turistler için önemli bir cazibe merkezidir.
Bodrum'un 16 kilometre uzaklığında bulunan Orak adasının deniz yaÅŸamı ve pırıl pırıl mavi suları ünlüdür. Gökova'a tur düzenleyenlerin mutlaka uÄŸradığı popüler bir yerdir. Kargıcık koyunun karşı tarafında bulunan Orak adasının tepesi zeytin aÄŸaçlarıyla kaplıdır.  Adada herhangi bir yerleÅŸim alanı bulunmamaktadır fakat kuzey tarafı korunaklı yapıya sahip olduÄŸundan demirleme iÅŸlemlerinizi burada yapabilirsiniz. DoÄŸu tarafına gittiÄŸiniz zaman sizi akvaryum gibi bir deniz karşılayacaktır. Burada çok güzel bir gün geçirip mavi suların içerisinde yüzebilirsiniz.

7'inci Gün - Bodrum

Bodrum, Türkiye Ege kıyısında bulunuyor ve burası deniz yolculuklarına baÅŸlamak için gayet ideal bir yerdir. Gökova körfezi, Avrupa'nın en iyi deniz gezisi alanlarından bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Bodrum'un içerisinde bol günel, berrak sular, mavi gökyüzü, uygun demirleme alanları ve bir çok dost canlısı insanla karşılaÅŸabilirsiniz. Köylerin doÄŸal güzelliÄŸi halen bozulmamıştır.
Bodrum, Türkiye'nin güney batısında bulunan Ege bölgesine baÄŸlı olan MuÄŸla ilinin bir liman ÅŸehridir. Buranın adı antik zamanlarda ''Karya - Halikarnas'' olarak söyleniyordu. Dünya'nın yedi harikasından birisi buradadır. Mousolus Müzesi, Dünya'nın 7 harikasından bir tanesidir. Haçlı zamanında inÅŸa edilen Bodrum kalesi marinaya ve limana tepeden bakmaktadır. Kalenin içerisinde sualtı arkeoloji müzesi bulunmaktadır ve burası yıllar boyunca bir çok kültürel festivale ev sahipliÄŸi yapmıştır.

8'inci Gün - Mersincik Koyu, Palamutbükü

Palamatbükü, Datça yarımadasında bulunan ve en iyi plajlara sahip olan bir yerdir. Plajları küçük olmasına raÄŸmen oldukça güzeldir. Etrafı daÄŸlarla çevrilidir ve bahçeleri cildinizi gençleÅŸtirmek için kullanabileceÄŸiniz yerlerle doludur. Palamutbükü, Datça yarımadasının ucunda yer alıyor ve içerisinde Knidos antik ÅŸehrinin kalıntıları bulunmaktadır. Knidos buraya sadece 12 kilometre uzaklıktadır. Knidos'ta bulunan berrak denizin içerisine bir iÄŸne atsanız dahi görebilirsiniz! İnsanları gayet sıcakkanlı ve dost canlısıdır. Anlayacağınız üzere Palamutbükü barış, huzur ve mutluluÄŸun özeti olarak bilinmektedir. İçerisinde bulunan dost canlısı insanlarıyla ve muhteÅŸem doÄŸal güzellikleriyle Palamutbükü kendi başına küçük bir cennet diyebiliriz.

9'uncu Gün - Aktur Koyu, Bencik Koyu

Aktur, Dünya'nın oksijen tüpüdür! İçerisinde bulunan çam aÄŸaçları Aktur koyuna ayrı bir güzellik katıyor. Burası 'Türkiye'nin en güzel koyu' olarak bilinmektedir ve Türkiye'nin en sıcak turizm merkzlerinden bir tanesidir. Aktur, iki bölümden oluÅŸmaktadır. 
Bencik koyu sizi dar bir giriÅŸle karşılıyor fakat içerisine doÄŸru girdiÄŸiniz zaman sizi eÅŸÅŸiz bir manzara karşılıyor. Bencik koyu, Hisarönü ve Gökova körfezinin ayrıldığı en dar yarımada tarafında bulunmaktadır fakat Hisarönü tarafında yer alıyor. 

10'uncu Gün - Emel Sayin Koyu, Orhaniye Koyu, Selimiye Koyu

Türk klasik müziÄŸinin kraliçesi ve öncüsü olan Emel Sayın'dan sonra bu koyun adı daha çok çam aÄŸaçlarının oluÅŸturduÄŸu büyüleyici görüntüden, berrak denizden, koyların güzelliÄŸinden ve misafirperver insanından almaktadır. Burasi büyük bir tatil ÅŸehridir. 
ÖÄŸle yemeÄŸi için Orhaniye koyuna gidiliyor. Mavi denizi ve ünlü Kızkumu plajıyla deniz severlere müthiÅŸ bir görüntü veriyor. Orhaniye koyunun diÄŸer bir özelliÄŸiyse büyük giriÅŸidir. Bu büyük giriÅŸten Dünya'nın en büyük denizleri bile giriÅŸ yapabilir. Buranın verdiÄŸi deneyimini asla kaçırmamanızı isteriz.
MuÄŸla tarafında bulunan Selimiye koyu, Hisarönü körfezinin en önemli koylarından bir tanesidir. Bu koyun adı öncesinde Hydas olarak biliniyordu. Bu koyun adı zaman içerisinde çok fazla deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. Gün batımının verdiÄŸi güzelliÄŸi daÄŸların arkasında kaybolan güneÅŸ sayesinde ortaya çıkarak sizlere muhteÅŸem bir manzara yaratıyor. Selimiye'nin içerisinde yer alan antik ÅŸehirde bir çok tarihi yapı ve kalıntılar bulunmaktadır.  Bölgede toplamda üç adet kale kalıntısı vardır ve bunların en büyük Selimiye'dir. Daha sonra Sakarya zirvesi ve sonuncu olarakta Kızılköy AÅŸarkale mahallesi gelir.  Helenistik döneminden kalma tarihi kalıntıları görmek için buraya çok fazla yabancı turist gelmektedir. Meydanın güney tarafında bir adet mezar bulunmaktadır ve burası gemilere Selimiye yolunu tarif etmektedir. Selimiye koyunun ilgi çekici diÄŸer yerleri; ''İzleme kulesi, deniz feneri ve manastırdır.'' 
Amerika'nın sul altı arkeologları ve bilim adamları buraya gelerek bölge içerisinde enkaz araÅŸtırmaları yapmıştır. Yapılan enkaz araÅŸtırmasında Bodrum Sualtı müzesinde bulunan bazı tarihi kalıntılar bulunmuÅŸtur.  Selimiye, Hisarönü, Orhaniye bunlar vazgeçilmez üçlüdür.  Selimiye'nin aynı zamanda tertemiz deniz suyu, balığı, sebze, meyve, badem ve zeytin aÄŸaçları ünlüdür.

11'inci Gün - Serçe Koyu, Kadirga Koyu

Mavi yolculuk teknelerinin diÄŸer bir uÄŸrak noktası Serce koyudur. Korunaklı bir yapıya sahip olan bu koy içerisinde su altı araÅŸtırmaları yapılmıştır ve tarihi kalıntılar bulunmuÅŸtur. Bu tarihi kalıntılar ÅŸuanda Bodrum Su Altı müzesinde sergilenmektedir. 
AkÅŸam yemeÄŸi ve geceleme iÅŸlemini yapmak için Kadırga koyuna gidiliyor.

12'inci Gün - Kocabük, Göbün Koyu, Hamam Koyu

Kocabük koyunda verilen yüzme molasının ardından demir Göbün koyuna atılıyor. Göbün koyu dar bir giriÅŸe sahiptir ve çevresinde sık zeytin ve çam aÄŸaçları bulunmaktadır.  Körfezin uç kısmında kaya mezarlarını ve tarihi kalıntıları görebilirsiniz.
Genellikle adı Cleopatra olarak kullanılıyor fakat diÄŸer adı Batık hamam koyudur.  Manastır koyunun büyük bir bölümü tektonik bir yapıya sahiptir. Bu tektonik yapıyı görmek isterseniz koyun tepesinde yer alan yamaca çıkabilirsiniz. Aynı zamanda yamaca çıktığınız zaman krater gölünün sularını aÅŸağıya doÄŸru indiren kanallarıda görebilirsiniz. Manastır koyunun büyük bir bölümü çam aÄŸaçları ve keçiboynuzu aÄŸaçlarıyla kaplıdır. Kuzey doÄŸu tarafında bulunan bir antik duvar yapısı vardır. Bu antik duvar yapısının görünüÅŸü bizlere Likya'nın kenti olan Lydae'i hatırlatıyor. Lydae'e gitmek isterseniz Manastır koyunun patika yolundan 1.5 saat boyunca yürümeniz gerekiyor.

13'üncü Gün - Sarsala Koyu, Bedri Rahmi Koyu

Sarsala koyunun çevresi çam aÄŸaçlarıyla ve uzun taÅŸlı bir plajla çevrilidir. Bu plaj içerisinde güzel bir gün geçirebilirsiniz. Mavi tur yolcularının büyük bir kısmı burada geceleme iÅŸlemlerini yapmaktadır. Koy içerisinde bir adet restaurant bulunmaktadır. 
Bedri Rahmi koyu adını Türk edebiyatçısı ve ressam olan ünlü Bedri Rahmi EyüboÄŸlu'ndan almaktadır.  1973 yazında Bedri Rahmi arkadaÅŸlarıyla birlikte buraya gelerek bir kayanın üzerine balık resmi çizmiÅŸtir. Bu çizilen balık resmi halen buraya gelen misafirleri karşılamaktadır. Burada yaÅŸayan insanlar buranın adını Bedri Rahmi koyu olarak söylemezler bunun yerine ''Balık kayası'' olarak söylerler. Bu koy sert rüzgarlardan çok iyi bir ÅŸekilde korunmaktadır ve bu yüzden burada gönül rahatlığıyla demirleme iÅŸlemlerinizi yapabilirsiniz. Koy içerisinde fantastik boyutlarda olan zakkum çiçekleri, küçük plajlar ve turkuaz sular bulunmaktadır.

14'üncü Gün - Zeytin Adası, Yassıca Adası

Zeytin adası, Yassıca adasının güney tarafında yer almaktadır. Adından da anlayacağınız üzere burada zeytin aÄŸaçlarının çok fazla olması nedeniyle buranın adı Zeytin adası olarak koyulmuÅŸtur.  Burada özel bir sahil ekibi bulabilirsiniz ve bu özel sahil ekibi diÄŸer hiç bir ada da bulunmamaktadır.  Ada içerisinde Osmanlı zamanından kalma bir zeytinyağı fabrikası bulunuyor. 
Yassıca adasının içerisinde eÅŸinizle birlikte çok özel ve romantik bir gece geçirebilirsiniz.  MuhteÅŸem gün batımının fotoÄŸraflarını ölümsüzleÅŸtirebilirsiniz.  Ada çok fazla korunaklı ve sığ bir yapıya sahip olduÄŸu için burası su sporu meraklıları için gayet ideal olan bir yerdir. Çevresi zeytin ve çam aÄŸaçlarıyla kaplıdır.

15'inci Gün - Göcek

15. günde kahvaltı yapıldıktan sonra saat 10:30'da tur sonlandırılıyor.


 


Bu rota ile ilgili daha fazla bilgi için

Adınız Soyadınız *
Telefon Numaranız *
E-posta Adresiniz *
Bilgi Almak İstediğiniz Konu *
Güvenlik Sorusu * 3 (+) 2 = ?


Bu kategorideki diÄŸer rotalar


Fethiye - Datça - Marmaris - Fethiye mavi yolculuk tur programı

Fethiye - Bodrum mavi yolculuk tur programı

Fethiye - Antalya mavi yolculuk tur programı

Bodrum - Antalya mavi yolculuk tur programıÂ