Fethiye - Bodrum mavi yolculuk tur programı

Rota detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Rotadan Resimler


Bozburun

Ekincik Körfezi

Orak Adası

Datça

Knidos

Ağa Limanı

Selimiye Koyu

Rota Detayları

Fethiye - Bodrum mavi yolculuk tur programı

1.Gün - Fethiye, Kızıl Ada, AÄŸa Limanı

Batı Akdeniz’de yer alan doÄŸal liman kenti Fethiye eÅŸsiz doÄŸal güzelliÄŸi ve antik Likyalı kasabalarıyla doÄŸaya ve tarihe canlı tanıklık etmenizi saÄŸlıyor. Ülkemizin en güzel sahillerinden biri olak gösterilen Ölüdeniz mavi yolculuklar için vazgeçilmez bir baÅŸlangıç noktası. Türkyat gulet kiralama ile tüm yerlerin ve denizlerin bir renkle ifade edilmesi halinde Fethiye’nin rengi sanıyoruz ki turkuaz olurdu. Gün batımına doÄŸru denizinin aldığı turkuaz rengi baÅŸka hiçbir noktada görmeniz mümkün deÄŸil. Türk çinicilik iÅŸçiliÄŸinde kullanılan maviye benzeyen rengi dillere destan. Daha çok yeÅŸili anımsatan mavisiyle Fethiye kelimelere sığdırılamayacak düzeydeki güzelliÄŸi ile misafirlerini ağırlıyor. DoÄŸal güzelliklerine yakından ÅŸahit olmanız gereken yerlerden biri.

Gün batımı noktasında güneÅŸ ışıklarının koyu kırmızı bir rengi ortaya çıkardığı taÅŸlardan dolayı Kızıl Ada olarak isimlendirilmiÅŸ olan adanın kuzey batısında bir dalış noktası, güney ucunda bir deniz feneri bulunuyor. GeniÅŸ plajı ile misafirlerine hoÅŸ bir yüzme deneyimi yaÅŸatmakta.

İkiz koydan oluÅŸan AÄŸa Limanı KurtoÄŸlu Burnu yakınlarında yer almakta. Demirleme yapmak için çok uygun bir nokta olan liman yüzme, balık tutma, yürüyüÅŸ yapma gibi etkinliklerde cazip olanaklar sunmakta.

2.Gün - Ekincik Körfezi, Dalyan

Nefes kesen güzelliÄŸi ile dillere destan olan Ekincik Körfezi yıllardır bozulmamış bir doÄŸa harikası olma özelliÄŸi göstermekte. Tenha yapısıyla misafirlerine huzur, sakinlik ve sessizlik imkanı tanıyan körfez küçük limanı ile Dalyan’a eriÅŸimi olanaklı kılmakta. Çarpıcı bir manzaraya, etkileyici yerel yaban hayata sahip olan körfez misafirlerine pek çok fırsat tanımakta. Muz teknesi ve su kayağı olarak belirli su sporlarına ev sahipliÄŸi yapan körfezin gece hayatı da bulunmamakta. Sessizlikte markalaÅŸmış olan körfezin bu anlamda baÅŸarılı olduÄŸu görülüyor. Ekincik’ten araba ile birkaç dakikada ulaÅŸacağınız Sultaniye Kaplıcaları mutlaka uÄŸramanız gereken yerlerden. Åžifalı suları ile insanlara saÄŸlık dağıtan kaplıcanın suyu 40 derece sıcaklığa sahip. Roma döneminden bu yana kullanıldığı düÅŸünülen Sultaniye Kaplıcaları nevralji, romatizma, cilt hastalıkları, karaciÄŸer, dalak, bağırsak sorunlarına iyi gelmekte. Tedavi edici özelliÄŸi ile vücutta görülen bir takım saÄŸlık problemlerini ortadan kaldırmakta. Gerek seyahatin gerginliÄŸinden kurtulmak gerekse saÄŸlığınıza yatırım yapmak adına gitmiÅŸken kaplıca sularına kendinizi bırakmalısınız.

3.Gün - Bozukkale (Loryma) , Bozburun

M.Ö 10 yüzyıla kadar tarihi geçmiÅŸi uzanan Bozukkale antik bir kent olma özelliÄŸi taşımakta. Karşılıklı olarak dikdörtgen ÅŸeklinde uzanan kale duvarları üzerinde dokuz adet kule bulunmakta. Kale duvarları ve kuleleri yıllardır çok iyi korunmuÅŸtur. Kale duvarlarından birinin eksik olması nedeniyle Bozukkale ismini aldığı tahmin edilen noktanın önemli bir yer olduÄŸu unutulmamalı.

GeçmiÅŸte İngiliz donanma gemileri için bir gezi alanı olarak kullanılan Bozukkale günümüzde sahil tersanesi görevini üstlenmiÅŸtir.  Stratejik coÄŸrafi konumu ve dar liman yapısıyla önemli bir nokta olması nedeniyle askeri amaçlarla kullanılmış pek çok önemli ismin ziyaretine tanık olmuÅŸtur. M.Ö 395 yılında Atinalı komutan Karori’nin bu noktaya geldiÄŸi tarihi kaynaklarda geçmekte. Ayrıca, M.Ö 305 yılında Knidos savaşı öncesine Antigonos’un oÄŸlu Demetrios Rodos üzerine yapacağı saldırı hazırlıklarını bu noktada gerçekleÅŸtirmiÅŸtir.

En saÄŸlam en kaliteli gulet tekneleri inÅŸa etmek için iÅŸinde uzman ustalara, kaliteli kerestelere sahip olan Bozburun sünger iÅŸleri ve gulet yat inÅŸa sektöründe markalaÅŸmış bir noktadır. Sektörün önde gelen markaları burada yaÅŸayan ustalarla çalışır. Gulet ve yat üretim endüstrileri sayesinde ismini tüm dünyaya duyurmayı baÅŸarmış olan Bozburun her yıl dünyanın çeÅŸitli bölgelerinden gelen yabancı turistlerini en iyi ÅŸekilde ağırlar.

4.Gün - Selimiye Koyu, Orhaniye Koyu

Hisarönü Körfezinin incilerinden biri olarak tanımlanan Selimiye Koyu eski ismiyle “Hydas” eÅŸi benzeri bulunamayan seyahat noktalarından. Gün batımında daÄŸların arkasına sakladığı güneÅŸi ile muazzam bir manzara sunan koyun antik dönemlere kadar uzanan kalıntılara ev sahipliÄŸi yaptığı görülüyor. BulunduÄŸu bölgede en yüksek tepeler olarak bilinen Selimiye Koyu - Sarıkaya - Kızılköy AÅŸarkale üçlüsünün önemli bir bileÅŸeni. Helenistik dönemlere kadar uzanan kale kalıntılarını görmek isteyen yabancı turistlerin akın ettiÄŸi bir koy. İzleme kulesi, deniz feneri, manastırı ve tiyatrosuyla ilgi çeken Selimiye Koyu tarihsel bakımdan önemli izler taşıyor.

Amerikan sualtı arkeologları ve bilim adamlarının batık enkaz araÅŸtırmalarına konu olan Selimiye deÄŸerli ÅŸeylerin bulunduÄŸu bir koy. Bulunan deÄŸerli unsurların ÅŸu anda Bodrum Sualtı Müzesi’nde sergilendiÄŸini ifade edelim. Mavi yolculuk tekneleri için vazgeçilmez bir yeri bulunan Selimiye temiz havası, mavi denizi ile misafirlerini huzura davet ediyor. Koyda bol miktarda balık, sebze, meyve, badem ve zeytin aÄŸaçları bulabileceksiniz. Huzurlu bir ortamda sıcacık insanlarla vakit geçirmek için Selimiye’yi ihmal etmemelisiniz.

ÖÄŸle yemeÄŸinin yenmesi adına Orhaniye Koyu’na demirlenecek. MeÅŸhur Kızkumu Plajı ve derin denizi ile gözde bir durma noktası. Manzarasıyla misafirlerine eÅŸsiz bir seyir keyfi sunan Orhaniye teknelerin rahatlıkla giriÅŸ yapabileceÄŸi derin denizi ile dikkat çekiyor. EÅŸsiz deneyimi kaçırmamanızı öneririz.

5.Gün - Bencik Koyu - Datça Koyu

Dar bir giriÅŸe sahip olan Bencik Koyu eÅŸsiz bir manzara ile misafirlerini karşılar. Hisarönü Körfezi ile Gökova Körfezi’ni birbirinden ayıran dar bir noktada bulunur. Daha çok Hisarönü tarafına yakındır.

Dorlar tarafından kurulduÄŸu tahmin edilen Datça Ege ve Akdeniz arası bir noktada yer alır. Yarımadanın son kısımlarında 38 kilometrelik bir mesafede Knidos antik kenti Karya yer alır. Strabo tarafından yapılan tanıma göre: “En güzel tanrıça Afrodit için en güzel yarımadada inÅŸa edilmiÅŸ kent” olarak tanımlanır. Ayrıca; 500 yıl kadar önce İspanyol Korsanların cüzzam hastalarını terk edip gittikleri yarımada olarak bilinir. Söylentiye göre; yarımadanın havası cüzzam hastalarını iyileÅŸtirmiÅŸ. Datça Limanı’nda yürüyüÅŸe çıkmadan buradan ayrılmamanızı öneririz.

6.Gün - Palamutbükü, Knidos

Datça yarımadasında bulunan plajların en güzelini bünyesinde barındıran Palamutbükü küçük ama güzel plajlarıyla her yıl binlerce insanı kendine çeker. Fiziksel ve psikolojik anlamda gençleÅŸmek isteyen misafirler için uygun bir nokta olan Palamutbükü tertemiz havasıyla ünlüdür. Balıkların oldukça bol olduÄŸu Knidos 12 kilometrelik bir mesafededir. Kristal berraklığına sahip suları ile insanın iÅŸtahını kabartan Palamutbükü huzur, sessizlik ve mutluluÄŸun sembolüdür. Gülümseyen yüzlerle bol bol tanışacağınız yerdeki muazzam doÄŸal güzelliÄŸi gördüÄŸünüzde derinden etkileneceksiniz.

Anadolu’da yer alan antik kentler içerisinde görkemli güzelliÄŸi ile dikkat çeken Knidos Datça yarımadasının doÄŸusunda yer alan ilk yerleÅŸim yeridir. İhtiÅŸamlı kalıntıları ve eÅŸsiz güzelliÄŸi ile misafirlerini her anlamda mutlu eden antik kent bir tiyatroya sahip. Ülkemizde 1960 yılından itibaren sit alanı ilan edilen Knidos’ta yapılan kazılarda Demeter Heykeli ve Aslan Heykelleri bulunmuÅŸtur. Åžimdilerde British Museum’da sergilenmekte. Tanrıça Afrodit’in kutsal tapınağı günümüzün önemli cazibe merkezlerinden bir tanesi. Büyük bir nekropol, bir çift liman ve Afrodit tapınağı ile yabancı turistlerin ilgisini yeterince çekmiÅŸtir. Bizans döneminde inÅŸ edilen kilise kalıntılarını incelemeyi unutmayınız.

7.Gün - Orak Adası, Yalıçiftlik

Kristal mavi suları ile ünlü Orak Adası zengin deniz yaÅŸamı sayesinde pek çok kiÅŸinin dikkatini çekmeyi baÅŸarmıştır. Gökova turlarında yat ve teknelerin uÄŸramadan geçmek istemeyeceÄŸi bir güzelliÄŸe sahip olan ada popüler bir destinasyon. Kargıcık Koyunun karşısında yer alan adanın tepe bölümlerinde karşılaÅŸacağınız zeytin aÄŸaçlarının seyrine doyamayacaksınız. Adanın kuzey yönündeki korunaklı koylarına demirleme imkanı bulunuyor. DoÄŸu bölümlerinde denizi akvaryum güzelliÄŸinde görebilme imkanına sahipsiniz. Kristal berraklığındaki masmavi sularında mutlaka yüzmelisiniz. Bey çayı Yalıçiftlik Koyu’nda içilecek. İsteÄŸe baÄŸlı olarak bu noktadan bir köy turu organize ettirmeniz mümkün. Yalıçitlik’in ardından öÄŸle yemeÄŸi ve geceleme için Bodrum Limanı’na doÄŸru demir alınır.

8.Gün - Bodrum

Ege kıyılarında çıkılacak mavi yolculuklar için ideal bir baÅŸlangıç noktası olma özelliÄŸi ile bilinen Bodrum tertemiz suları, bol güneÅŸi, mavi gökyüzü ve uygun demirleme alanları ile her anlamda mutlu eden bir nokta. Sımsıcak insanlarıyla sohbete doyamayacağınız Bodrum yerleÅŸim alanlarının ve köylerinin doÄŸallığı ile doÄŸayla iç içe yaÅŸam fırsatı tanır.

Ülkemizin Güney batı Ege Bölgesi’nde yer alan MuÄŸla ÅŸehri’nin bir liman kenti olan Bodrum bulunduÄŸu konum itibariyle Gökova Körfezi’ne olan giriÅŸ çıkışları kontrol etmektedir. Antik dönemlerde “Karya - Halikarnas” olarak nitelendirilen Bodrum’un tarihsel bakımdan zengin bir geçmiÅŸi bulunmakta. Ayrıca; Haçlılar tarafından 15. yüzyılda inÅŸa edildiÄŸi tahmin edilen Bodrum Kalesi’yle dikkat çeker. Liman ve marinaya tepeden bakabileceÄŸiniz kale bir Sualtı Arkeolojisi Müzesi’ne sahiptir. Yıl boyu gerçekleÅŸtirilen pek çok kültürel festivale tanıklık edeceÄŸiniz bir nokta.

8. gün kahvaltının tamamlanmasının ardından saat 10:30’da turumuz sona erer.
 


Bu rota ile ilgili daha fazla bilgi için

Adınız Soyadınız *
Telefon Numaranız *
E-posta Adresiniz *
Bilgi Almak İstediğiniz Konu *
Güvenlik Sorusu * 3 (+) 2 = ?


Bu kategorideki diÄŸer rotalar


Bodrum - Marmaris - Bodrum mavi yolculuk tur programı 

Göcek - Fethiye - Göcek mavi yolculuk tur programı

Fethiye - Göcek - Fethiye mavi yolculuk tur programı 

Göcek - Göcek Koyları - Göcek mavi yolculuk tur programı